27 Şubat 2014 Perşembe

Tavuk Dolması Tarifi

Tavuk Dolması İçin Gerekli Malzemeler:
  • 1 adet iri boy tüm tavuk
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı ketçap
Pilavı İçin:
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • ½ kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yeteri kadar tuz
Tavuk Dolması Hazırlanışı:
  • Tavuk dolması hazırlamaya ilk olarak bir adet bütün tavuğu iyice yıkayarak başlayalım ve suyunun süzülmesi için bekletelim.
  • Ardından pilav tavamıza zeytinyağını ilave ederek ısıtalım ve içine ince yemeklik doğradığımız kuru soğanı pembeleştirerek kavuralım.
  • Üzerine sıcak suda bekletilerek iyice yıkanmış pirinci ekleyerek kavurmaya devam edelim ve üzerine baharatları ve tuzunu ilave ederek 1su bardağı kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirelim.
  • Daha sonra pişirdiğimiz pilavı yıkanmış tavuğun içine doldurarak steril bir iğne iplik yardımıyla alt ve boyun kısmını güzelce dikelim.
  • Doldurulmuş olan tavuğu geniş bir tencereye koyarak hafif diri kalacak bir şekilde haşlayarak fırın tepsimize çıkartalım.
  • Ardından bir kabın içine zeytinyağı, salça, yoğurt ve ketçap ilave ederek iyice karıştıralım ve bu karışımı tavuğun tamamına iyice sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek nar gibi kızarana kadar pişirip fırından alım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servise sunalım.

0 yorum:

Yorum Gönder