lahmacunda kıyma dışında malzemeler bol kullanılır ama biz etli ekmek tadında lahmacun yapıyoruz. Kendi damak tadımıza göre ayarlayıp ikisinin arasında bir lezzet elde ediyorum. Etli ekmek yapan yer olmadığı içinde lahmacun olarak tüketiyoruz. Beğeneceğinize inanıyorum. Afiyet olsun
- 300 gr orta yağlı kıyma
- 2 tane yeşil biber
- 2-3 tane orta boy domates
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- maydanoz
- kimyon, karabiber, tuz
Domatesi ve soğanı soyuyoruz ve dilimliyoruz. Soğan, sarımsak, biber, maydanoz, domates ve soğanı rondodan geçiriyoruz. Baharatlarını da ilave edip kıymaya karıştırıyoruz. Salçasını ekliyoruz. Eğer kıymanın yağı az ise sıvı yağ ilave ediyoruz. Kasaptan kuyruk yağı alıp ilave ederseniz daha lezzetli olacaktır. Malzememizi lahmacun yapan herhangi bir yere götürüp pişirtiyoruz yanında ayran maydanoz ve salatayla servis yapıyoruz. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder