27 Şubat 2014 Perşembe

Soslu İrmik Pastası Tarifi

Malzemeler- 10 Çorba Kaşığı İrmik 
- 1 Litre Süt 
- 10 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
- 2 Paket Vanilya 
Sosu İçin- 15 Adet Çilek 
- 1 Çay bardağı Frambuaz 
- 10 Adet Kayısı 
- 1 Çorba Kaşığı Nişasta 
- 1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri 
- Yarım Çay bardağı Su 
HazırlanışıSüt, irmik, tozşeker ve vanilyayı Tava\\\'ya alıp, koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Servis yapacağınız büyüklükte cam kapları ıslatıp, içlerine irmik pastasını yerleştirin. Soğuyana dek dinlendirin. Sos için frambuaz, kabukları temizlenip dilimlenmiş kayısı, çilek, nişasta pudraşekeri ve suyu Tava\\\'ya alın. Hafif koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Tatlıları servis tabaklarına ters çevirip çıkarın. Üzerlerine sos gezdirip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder