27 Şubat 2014 Perşembe

Kuzu İncik Soğanlı


Malzemeler:
(4 kişilik) 


  • 800 g kuzu incik (4 adet)
  • 500 g arpacık soğan
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 100 g tereyağı
  • 4-5 dal maydanoz
  • tuz
Hazırlanışı:
Soğanların kabuklarını soyun, tereyağında etlerle birlikte 3 dakika kadar kavurun. Üzerine salçayı ilave edin, kavurun. Suyu ve ilave edip incikler iyice pişene kadar kısık ateşte  kaynatın, ocağı kapamaya yakın  bezelyeyi ve tuzunu ilave edin.5 dakika kadar daha kaynatın.  Maydanozu ince kıyın, yemeğin üzerine serptikten sonra servis yapın.
Püf Noktası: 

İsterseniz, etler biraz piştikten sonra iki patatesi küp küp doğrayıp ilave edebilirsiniz...

0 yorum:

Yorum Gönder