24 Şubat 2014 Pazartesi


Malzemeler
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 2 adet domates yada 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet bayat ekmek
  • 1 yemek kaşığı tuzot
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 8 -10 dal maydanoz
İlk önce kıymalı harcımızı hazırlayalım. Tereyağını tavada eritip rendelediğimiz soğanı ve küçük doğradığımız biberleri ekleyip kavuralım. Kıymayı da ekleyelim. Kıymanın rengi hafif değişince küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim. Tuzunu ve karabiberi de ekleyelim. Domatesler suyunu çekene kadar kavurup altını kapatalım.
Öbür tarafta 2 su bardağı suyla 1 yemek kaşığı tuzotu kaynatıp bir kenara alalım.
Bayat ekmekleri küp küp doğrayalım. 1 kaşık tereyağıyla tavada hafif kızartalım.
Ekmekleri servis tabaklarına paylaştıralım. Üzerlerine kepçeyle baharatlı suyu gezdirelim. Ekmeklerin üzerine tercihen sarımsaklı yoğurdu yayalım. Yoğurdun üstüne de kıymalı harcı yayalım. Dilerseniz tavada biraz tereyağı eritip yemeğin üzerine gezdirebilirsiniz.
Mutlaka deneyin derim. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder