27 Şubat 2014 Perşembe

KREMALI PIRASA ÇORBASI

Malzeme:
4 – 6 Kişilik
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 adet pırasa
3 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurtanın sarısı
200 ml krema
Muskat rendesi (yumurtanın kokusunu bastırması için)
1 küp tereyağı (en son ilave etmek için)
Değirmen deniz tuzu, değirmen karabiber
Üzerine yakmak için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


Hazirlanisi

Zeytinyağını ısıttığınız çorba tencerenizde sarımsakları kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip saydamlaşana kadar kavurmaya devam edin.
İnce doğranmış pırasalarınızı da ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
Tavuk suyunu ekleyin.
Çorbanız kıvamsız bir çorba olduğu için, kıvam arttırmak için, ayrı bir kapta (liason için) krema ile yumurta sarısını çırpıp, yumurtanın kokusunu yok etmek için muskat rendesi ekleyin.
Çorbanızdan bir kepçe alıp yumurtalı karışımınıza ekleyip karıştırın ve ılıtın.
Ilıttığınız karışımınızı çorbanıza ilave edin.
Tekrar kaynatmayın ve ocağın altını kapatın. (Kremalı çorbalarda, hazırladığınız bu yumurtalı karışım yani liason, en son eklenir ve de tekrar kaynatılmaz. Çünkü kaynarsa, krema, içindeki yağı kusar ve kesilir).
1 küp tereyağı ekleyip karıştırarak eritin. (Bu tereyağı da çorbanıza yoğunluk katar).
Baharatlarını ilave edin.
Ayrı bir cezvede tereyağını eritip üzerine kırmızı toz biberi koyun ve biberleri yakmadan kavurun.
Çorbanızın üzerine döküp sıcak servis yapın.
NOT: Eğer çorbanız yine de kıvamlı olmadı ise, ayrı bir sos kabında 1 yemek kaşığı tereyağını eritip, 1 yemek kaşığı un ile yakmadan, kavurun. Üzerine çorbanızın suyundan koyup karıştırın ve tencereye ilave edin).
Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder