27 Şubat 2014 Perşembe

Kalpli Çikolatalı Muffin Tarifi

Genel BilgilerKategori : Çikolatalı Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Marka : Sana Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 3 Çay kaşığı Kabartma Tozu 
- 1 Su bardağı Kakao 
- Yarım Çay kaşığı Karbonat 
- 60 Gr Margarin 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Süt 
- 2 Su bardağı Toz Şeker 
- Çeyrek Çay kaşığı Tuz 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Un 
- 1 Çay kaşığı Vanilya 
- 3 Adet Yumurta 
Üzeri İçin- Kararında Pudra ŞekeriHazırlanışıMuffin kalıplarının içine kağıt kalıpları dizin. Büyük bir kasede margarin ve şekeri 5 dakika boyunca çırpın ve yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, karbonat, kakao, vanilya ve tuzdan oluşan karışımı ve sütü yavaş yavaş bu karışımın üzerine ilave edin. Kek hamurunu muffin kalıplarının ¾’ünü dolduracak şekilde paylaştırın. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında kekleri yarım saate yakın süre boyunca pişirin. Kekleri fırından alıp soğuttuktan sonra minik bir kalp şeklindeki kurabiye kalıbıyla içlerinde kalp şeklinde boşluklar yaratın. Bu boşlukları dilediğiniz meyveli reçel veya marmelatla doldurup keklerinizi pudra şekeriyle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder