1 tatlı kaşığı soya sosu
1-Peynirin suyunu iyice süzün. Peynirin altına kâğıt havlu sererek, kâğıdın suyu iyice emmesini sağlayın.
2-Büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Diğer geniş bir kaba da buzlu su hazırlayın. Ispanakları kaynamış suda 2 dakika pişirin, süzün ve hemen buzlu suya aktarın. 2 dakika bekletin, sudan çıkartın, süzün ve bir kenarda bekletin.
3-Susamları bir tavada, kısık ateşte, pembeleşene kadar kavurun(yaklaşık 3 dk). Soğutun ve öğütücüden geçirin.
4-Öğütülmüş susam, şeker, pirinç sirkesi, soya sosu ve ıspanakları büyük bir kapta soya peyniriyle iyice karıştırın. Tuz ekleyin ve servise sunun.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder