Kavrulmuş karnabahar ve brokoli çorbası
- 4 kişilik
Kavrulmuş karnabahar ve brokoli çorbası malzemeleri
- Yarım kg brokoli
- Yarım kg karnabahar
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kimyon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı tavuk suyu
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Dolmalık kırmızıbiber
Kavrulmuş karnabahar ve brokoli çorbası hazırlanışı
Kavrulmuş karnabahar ve brokoli çorbası: Brokoli ve karnabaharı çiçeklere ayırdıktan sonra iyice yıkayın. Derin bir kapta ezilmiş sarımsakları, zeytinyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Brokoli ve karnabaharları ilave edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. üzerine sebzeleri yerleştirin. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Tereyağını eritin. Unu ilave edip kavurun. 4 su bardağı tavuk suyunu ve fırından çıkardığınız sebzeleri ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Blenderle ezerek pürüzsüz hale getirin. Tuzu ilave edip 1-2 taşım kaynatın. üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ve küp doğranmış biber ile süsleyerek servis yapın.
Kavrulmuş karnabahar ve brokoli çorbası artık hazır, afiyet olsun.
Yemek Tarifleri: http://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/corba-tarifleri/kavrulmus-karnabahar-ve-brokoli-corbasi-6847#ixzz2uZ0PvcUe
Yemek Tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder