27 Şubat 2014 Perşembe

Kavrulmuş karnabahar ve brokoli çorbası

  • Kavrulmuş karnabahar ve brokoli çorbası

    • 4 kişilik

  • Kavrulmuş karnabahar ve brokoli çorbası malzemeleri

         Yarım kg brokoli
         Yarım kg karnabahar
         2 diş ezilmiş sarımsak
         2 yemek kaşığı zeytinyağı
         Tuz
         Karabiber
         Kırmızı pul biber
         Kimyon
         1 yemek kaşığı tereyağı
         1 yemek kaşığı un
         4 su bardağı tavuk suyu
    üzeri için
         Rendelenmiş kaşar peyniri
         Dolmalık kırmızıbiber

  • Kavrulmuş karnabahar ve brokoli çorbası hazırlanışı

  • Kavrulmuş karnabahar ve brokoli çorbası: Brokoli ve karnabaharı çiçeklere ayırdıktan sonra iyice yıkayın. Derin bir kapta ezilmiş sarımsakları, zeytinyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Brokoli ve karnabaharları ilave edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. üzerine sebzeleri yerleştirin. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Tereyağını eritin. Unu ilave edip kavurun. 4 su bardağı tavuk suyunu ve fırından çıkardığınız sebzeleri ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Blenderle ezerek pürüzsüz hale getirin. Tuzu ilave edip 1-2 taşım kaynatın. üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ve küp doğranmış biber ile süsleyerek servis yapın.

    Kavrulmuş karnabahar ve brokoli çorbası artık hazır, afiyet olsun.



  • Yemek Tarifleri: http://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/corba-tarifleri/kavrulmus-karnabahar-ve-brokoli-corbasi-6847#ixzz2uZ0PvcUe
    Yemek Tarifleri

    0 yorum:

    Yorum Gönder