- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- Tuz
İçi için:
- 750 gr ıspanak
- 1 iri soğan
- Tuz, karabiber
Ispanaklar ayıklanarak doğranır. Soğanlar ise yemeklik doğranıp yağda kavrulur. Ispanaklar da eklenip hafif diri kalacak şekilde kavurmaya devam edilir. Tuz ve karabiberi eklenip karıştırılarak ocaktan alınır.
Hamuru için un yoğurma kabına alınır. Tuz ve suyu da eklenerek hafif sert bir hamur yoğurulur. Hamurdan cevizden büyük parçalar yapılır. Un serpilmiş zeminde tatlı tabağı büyüklüğünde hamur açılır. Ispanaklı harçtan açılan hamurların yarısına kadar konulup D şeklinde kapatılır. Teflon tavada yada sacda her iki tarafı da pişirilir. Ayran veya çayla servis edilir. Afiyet olsun.
Hamuru için un yoğurma kabına alınır. Tuz ve suyu da eklenerek hafif sert bir hamur yoğurulur. Hamurdan cevizden büyük parçalar yapılır. Un serpilmiş zeminde tatlı tabağı büyüklüğünde hamur açılır. Ispanaklı harçtan açılan hamurların yarısına kadar konulup D şeklinde kapatılır. Teflon tavada yada sacda her iki tarafı da pişirilir. Ayran veya çayla servis edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder