24 Şubat 2014 Pazartesi



Malzemeler
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • İsteğe göre yağsız parça et
  • Tuz
  • Karabiber
Yemeği için;
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Az karabiber
  • Az tuz
  • Su
  • Sıvı yağ
Soğan piyazı için;
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
Öncelikle sabahtan ılık tuzlu suda fasulyeyi akşama kadar bekletelim. Akşam olunca düdüklü tenceremize fasulyemizi alalım, üzerine istediğiniz kadar küp küp doğranmış etlerimizi alalım. Suyunu ekleyelim. Biraz tuz ve karabiber ile fısladıktan sonra 20 dakika haşlayalım. Bu sizin tencerenizin ayarına göre değişebilir. Haşlanan malzemeyi süzelim. Bir tencereye soğanı yemeklik doğrayalım, sıvı yağda kavrulunca üzerine domates salçasını ekleyelim bir iki çevirip baharatlarını katalım. Daha sonra istenildiği kadar su katıp kaynatalım. Kaynayan suya etle fasulyeyi katıp 10 dakikaya yakın kaynatalım. Altını kapatıp 20 dakika dinlendirelim.
Piyaz için soğanları jülyen doğrayıp bol tuzda 10 dakika bekletelim. Daha sonra yıkayıp suyundan iyice arındıralım. Üzerine sosları ilave edip yemeğimizin yanında servis edelim. Ayrıca beyaz turp ve pirinç pilavını unutmayalım. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder