Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 12 Adet Kabak
- 250 Gr Kıyma
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Su bardağı Yeşil Mercimek
- 4 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, TuzÜzeri İçin- 1 Yemek kaşığı Domates Salçası
- 2 Yemek kaşığı Mısırözü Yağı
- 2 Su bardağı Su
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı
HazırlanışıYeşil mercimekleri 20 dakika kadar haşlayın ve süzün. Kabakların içini inceltmeden oyun. Eti, haşlanmış yeşil mercimeği, küp doğranmış soğanı, tuzu, karabiberi bir kaba alın ve karıştırın. Hazırladığınız karışımla kabakların içini doldurun. Bir tencereye dizin. Salça, su ve mısırözü yağını karıştırın. Salça iyice erisin. Orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını tencereye dağıtarak ekleyin ve kısık ateşte mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis edin. NOT: Antakya\'da ana yemek olarak yenen şıh-el mahşi, yoğurtla birlikte servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder