2 Mart 2014 Pazar

Adana Usulü Sarımsaklı Köfte Tarifi

Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 2 Su bardağı İnce Bulgur 
- 2 Su bardağı Su 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Un 
- Kararında TuzSosu İçin- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 
- 6 Adet Domates 
- 8 Diş Sarımsak 
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı 
Üzeri İçin- Kararında MaydanozHazırlanışıBulgur sıcak su ile ıslatılıp şişirilir. Un ve tuz eklenip yoğurulur. Karışımdan misket büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve ortasına bastırılarak düğme şekli verilir. Köfteler kaynar suda haşlanıp süzülür. Diğer tarafta yağ, rendelenmiş domates, salça ve bol sarımsak ile sos hazırlanır. Köfteler sosla harmanlanır, servis tabağına alınıp kıyılmış maydanoz ile servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder