2 Mart 2014 Pazar

Adana Karakuş Tatlısı Tarifi

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 45 dk
Malzemeler- 4 Yemek kaşığı Sıvı Yağ 
- 2 Tatlı kaşığı Tuz 
- 4 Su bardağı Un 
- 4 Yemek kaşığı Yoğurt 
- 1 Adet Yumurta 
İçi İçin- 1 Su bardağı Ceviz 
- Kararında Tarçın, Toz ŞekerŞerbeti İçin- 2 Su bardağı Su 
- 2 Su bardağı Toz Şeker 
- Kararında LimonHazırlanışıUn geniş bir kaba alınır malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamur üzeri örtülerek 45 dakika kadar dinlendirilir. Hamur iki bezeye ayrılır. Her bir beze incecik açılır (hamurun daha ince olması için yoğururken içine nişasta koyulabilir). İnce açılan hamur ucundan iki kat katlanır arasına cevizli harç konulur. Kalan hamur üzerine katlanır, ince uzun bir hamur elde edilir. Hamur dörder parmak büyüklükte boğumlara ayırılıp kesilir. Kesilen parçalar kızgın yağda kızartılır ve önceden hazırlanıp soğutulan şerbetin içine atılıp çıkartılır. Tatlılar isteğe göre üzerine ceviz gezdirilerek servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder