3 Mart 2014 Pazartesi

Künefe Antakya Tarifi

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Hazırlanma : 40 dk
Malzemeler- 1 Kg Kadayıf 
- 500 Gr Künefe Peyniri 
Şerbeti İçin- 1 Dilim Limon 
- 1 Kg Toz Şeker 
- Kararında SuHazırlanışıŞerbet için şeker ve su tencereye koyulur . 1 dilim limon eklenir ve kaynatılır. Ocağın üstünde tepsi iyice kızdırılır ve tereyağ eklenir. Erimiş yağa kadayıflar eklenir ve iyice yoğurulur. Yağlanmış künefe tepsisine kadaıfların yarısı konur ve iyice bastırılır. Künefe peynirleri eşit şekilde bastırılmış kadayıfın üstüne eklenir. Kalan kadayıfda peynirlerin üstüne yayılır ve bastırılır. Tepsi ocağın üstüne alınır ve orta ateşte pişirmeye bırakılır. Her iki tarafı kızarıncaya kadar ters düz edilerek pişirilir. Soğumuş şerber pişmiş sıcak künefenin üstüne dökülür. Şerbeti daha iyi çekmesi için künefe dilimlenir.

0 yorum:

Yorum Gönder