Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Porsiyon : 6
Malzemeler- 1 Tatlı kaşığı Kimyon
- 2 Su bardağı Kırmızı Mercimek
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 1.5 ( 3/2 ) Çorba Kaşığı Kuru Nane
- 1.5 ( 3/2 ) Adet Limonun Suyu
- 1 Adet Patlıcan
- 6 Diş Sarımsak
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ
- 7 Su bardağı Su
HazırlanışıPatlıcanları küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Mercimeği yıkadıktan sonra 7 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanları kurulayın ve sıvı yağda kızartın, peçete yardımıyla yağın fazlasını alın. Haşlanmış mercimeğe patlıcanları ekleyin. Ezilmiş sarımsak, limon suyu ve baharatları ekleyin. Nane ile süsleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder